eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megtalálták az Indonéziában lezuhant Szuhoj fekete dobozát

Az indonéz katasztrófamentők megtalálták az Indonéziában lezuhant orosz Szuhoj Superjet 100-as utasszállító gép hang- és adatrögzítő dobozát, amelynek elemzése magyarázatot adhat a tragédia okára.

A műszert egy 500 méter mély hasadék alján találták meg. Külsejéről leégett a narancssárga festék, emiatt is nehezen vették észre az aljnövényzetben. Kedd este átadták a dobozt hazai szakértőknek, akiket orosz kollégák fognak segíteni az elemző munkában - közölte a katasztrófamentők szóvivője.

Hétfőn a konstruktőri iroda képviselője közölte, hogy a géptípusnak nem az a példánya zuhant le, amellyel az ázsiai bemutató körutat megkezdték. E közlést megelőzően a moszkvai sajtó megszellőztette, hogy műszaki hiba miatt hazarendelték az első gépet.

Olga Kajukova, a Szuhoj polgári gépeket gyártó ágának szóvivője elmondta, hogy a pakisztáni bemutató repülése után hazarendelt első gépet műszaki vizsgálatnak vetették alá, de nem bukkantak technikai rendellenességre.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×