Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tényleg csodaszer-e a fogyásban a káposztaleves-kapszula?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy hét alatt öt, két hét alatt 10 kilogrammos rekordfogyást ígérnek a legújabb súlycsökkentőt, a káposztaleves-kapszulát forgalmazók. A reklámok szerint a káposzta hatóanyagait tartalmazó tabletta 45 perc alatt leolvasztja az elfogyasztott zsírokat, ám az internetes fórumozók közül sokan egyáltalán nem tapasztaltak ilyet.

A káposztaleves kapszula-természetes sokk-hatás a kalóriák ellen! Ön automatikusan karcsúsodik, mintha egy láthatatlan óra lenne a szervezetébe programozva! - Ilyen és ehhez hasonló reklámszöveggel hirdetik az újságokban és az interneten a legújabb fogyókúrás szert, a 100 százalékosan természetes összetevőkből álló káposztaleves-kapszulát.

A forgalmazók a káposzta zsírégető hatására és a káposztaleves-diéta sikereire alapoznak, és azt állítják, hogy négy tányér káposztalevesnek megfelelő hatóanyag került egy tablettába. A honlapon úgy fogalmaznak: bebizonyosodott, hogy ez a koncentrált készítmény 2,4-szer hatékonyabb, mint napi három adag káposztaleves elfogyasztása. Egyetlen kapszula 10 kg káposztának felel meg, ami magyarázatot ad a hatékonyságára.

A honlap azt sejteti, hogy egy heti adag öt, kétheti adag tíz kilogrammos fogyást eredményez, mindez 4-7 ezer forintért visszafizetési garanciával.

Az internetes fórumozók közül többen azonban elégedetlenek. Sokan kipróbálták a szert, és azt írják, hogy a testsúlyuk nem csökkent. Van, aki rosszullétre, és van olyan is, aki a kapszula szedése utáni további hízásra, éhségérzetre vagy hasfájásra panaszkodott. Voltak, akik elkeseredésükben visszaküldték a tablettákat, de nem kapták vissza a pénzüket.

Az InfoRádió megkérdezte a az étrendkiegészítőket kínáló webshop munkatársát, aki szerint a fogyókúrás szerek között a legnépszerűbb a káposztaleves-kapszula. Hagymási Zoltán azt mondta: a tablettát eddig csak páran küldték vissza, ezért valószínűsíti, hogy a tabletták hatékony eszközei a fogyókúrának.

Adieteteikus viszont arra figyelmeztet: ne higgyük el, hogy egy fogyókúrás tablettával heti öt kilogrammos fogyás elérhető. Antal Emese szerint helyes táplálkozással és mozgással heti fél-egy kilogrammnyi súlyleadás az ideális.

A kapszula honlapján egyébként olvasható a forgalmazó és külföldi gyártó neve és elérhetőségei, valamint az is, hogy a tabletta OÉTI számmal rendelkezik.