Folytatódik a mentőakció Indiában

InfoRádió / MTI
2012. május 1. 11:00
Nagy erőkkel folytatódott a kutatás kedden az északkelet-indiai Brahmaputra folyón előző nap bekövetkezett súlyos, valószínűleg 100-nál több halálos áldozatot követelő kompszerencsétlenség esetleges túlélői után.

Tarun Gogoj, Asszám állam miniszterelnöke az NDTV televíziónak nyilatkozva megerősítette, hogy a mentőakció teljes erővel zajlik. A televízió képein búvárokat és a biztonsági erők, valamint a katasztrófavédelem tagjait lehetett látni munka közben.

A komp szélsőséges időjárási körülmények között, mintegy 300 utassal a fedélzetén hétfőn borult fel. Eddig 40 embert mentettek ki a vízből - közölte Asszám állam rendőrfőnöke. Hozzávetőleg 120 embert még eltűntként tartanak nyilván. Az indiai média korábban 68 halálos áldozatról és 150 eltűntről számolt be. Rendőrségi adatok szerint legkevesebb 100 utas megmenekült, sokan a maguk erejéből, úszva érték el a partot.

A szerencsétlenség Dhubri városának közelében, Asszám állam nyugati részén történt. A Brahmaputra azon a helyen több kilométer széles.