eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Esőben nem volt kedvük dolgozni

A hét kiválasztottból egy ember sem jelent meg egy próbaidős munkahelyen Nagy-Britanniában már a legelső napon arra hivatkozva, hogy esik az eső és nincs kedve felkelni.

A munka ugyan nem az álomállások netovábbja - autóeladásról van szó -, ám Nagy-Britanniában súlyos a munkanélküliség, 17 év óta a legmagasabb, 8 százalék körüli, a fiatalok körében pedig meghaladja a 20-at.

Az autószalon a szociális segélyezést hibáztatja, amiért a 7 jelölt közül egy sem kapott három kézzel állásajánlatán. A munkáért csak heti 100 fontot - 35 ezer forintot - fizet a vállalat, a próbaidő két hét. A munkanélküli segély ugyanakkor heti 56 font 25 éven aluliaknak, a fölöttieknek pedig 61.

A cég mindazonáltal a próbaidő után a beváltaknak, ha jól dolgoznak, heti 350 fontot is fizet - adta hírül a brit Metro újság.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×