eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A válság miatt meredeken nő az öngyilkosságok száma

Olaszországban növekvő aggodalmat kelt, hogy a pénzügyi nehézségek, a gazdasági válság és a takarékossági politika következtében egyre többen vetnek véget életüknek.

A média legutóbb egy 52 éves nápolyi alkusz esetéről számolt be, aki kedden kiugrott lakása ablakából, mert gondjai támadtak az adóhatósággal. A családos férfi már néhány nappal korábban is elkövetett egy öngyilkossági kísérletet.

A sajtó hetek óta szinte mindennap hírt ad elbocsátott munkavállalók vagy nyomasztó adósságaik miatt minden reményüket elveszítő vállalkozók halálba meneküléséről. A 2008 óta tartó válság miatt meredeken nő az öngyilkosságok száma.

A CGIS kisiparos szövetség adatai szerint csupán 2011-ben több mint ezer munkavállaló és vállalkozó dobta el az életet magától, ami 24 százalékos növekedés 2008-hoz képest. A 2012-es számok további emelkedő tendenciát jeleznek. A szövetség felszólította a szakértői kormányt, hogy állítson fel egy szolidaritási alapot a válság miatt nehézségekkel küzdő olaszok támogatására.

Az olasz adófizetők szövetsége azt veti Mario Monti miniszterelnök - korábbi EU-biztos - szemére, hogy "az elmúlt hónapokban új adók bevezetésén kívül semmi mást nem tett". A szövetség szóvivője bírálta az adóhatóságot amiatt, hogy a gazdasági okok miatt fizetési késedelembe esett adófizetőket ugyanúgy kezeli, mint az adócsalókat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×