eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lehet-e kávét inni a terhesség alatt?

Nem okoz alvászavart a babáknál, ha anyjuk a terhesség vagy a szoptatás alatt naponta egy-két kávét megiszik - állapították meg brazil kutatók.

A Pediatrics című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányba 900 újdonsült anyát vontak be a kávétermelő országban. Ina Santos és munkatársai szerint az anya mértékletes kávéfogyasztása nem veszélyezteti a babát.

A kismamákat gyerekük 3 hónapos korában kérdezték ki kávéfogyasztási és csecsemőjük alvási szokásairól. Egy kivételével minden válaszadó ivott kávét várandóssága idején, közülük minden ötödik legalább 300 milligrammnak megfelelő mennyiséget naponta (3 dupla). A baba 3 hónapos korában már csak 14 százalékuk ivott ennél a mennyiségnél több kávét.

A Pelotasi Szövetségi Egyetem kutató elemzésükben nem találtak kapcsolatot az anya által elfogyasztott kávé mennyisége és a csecsemők alvási szokásai között. Napi 300 milligrammnál nagyobb koffeinmennyiség bevitelét azonban semmiképpen nem javasolják várandós vagy szoptató anyáknak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×