eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk

Kórházba szállították Julija Timosenkót

Saját kérésére kórházba szállították Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnököt - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.

A börtönhatóságok közleménye szerint Timosenko azt kérte, hogy szállítsák át a Harkiv megyei kacsanyivkai női börtönből a harkivi Ukrzaliznici kórházba. Előzőleg a bebörtönzött politikus megismerkedett azzal a szakvéleménnyel, amelyet német orvosok adtak a kórházról, javasolva, hogy ott kezdődjék meg a rehabilitációja. A tájékoztató szerint Timosenko már megérkezett a klinikára, ahol felajánlják neki, hogy vegye igénybe a német és az ukrán orvosok által javasolt terápiát.

Helyszíni jelentések szerint Timosenko átszállítása olyan volt, mint egy kommandós akció: péntek este két mentőautó, egy kisbusz és négy rendőrautó érkezett a volt miniszterelnökért a börtönbe.

A 2004-es "narancsszínű forradalom" fő szervezőjét októberben ítélte egy kijevi bíróság hétévi börtönre a 2009. évi orosz-ukrán gázár-szerződések megkötése során elkövetett hivatali visszaélés vádjával. Az elítélt a börtönben erős hátfájdalmakra panaszkodott, ezért február közepén független nemzetközi szakorvosi bizottság - amelynek német, kanadai, illetve vezető ukrán orvosok voltak a tagjai - vizsgálta meg, s javasolta kórházi gyógykezelését.

Időközben csütörtökön Harkivban távollétében megkezdődött Timosenko második pere. Az ügyészség sikkasztással és adócsalással vádolja. Az illetékes bíróság pénteken elutasította a vádlott kérését, hogy gyógyulásáig halasszák el a pert.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×