eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hétfőn feloldják a csónakos horgászatra vonatkozó tilalmat a Balatonon

A balatoni süllőállomány jelentős részének ívása befejeződött, a halak elhagyták az ívóhelyeket, ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) vezetése úgy döntött, hogy jóval a tilalmi időszak vége előtt, már április 16-ától feloldja a csónakos horgászatra vonatkozó korlátozást.

A BHNp közleményében kifejtette, hogy idén, feltehetően a március végi meleg időjárás hatására, a szokásosnál korábban kezdődött meg a süllő szaporodási időszaka. A társaság szakemberei az elmúlt hetekben folyamatosan ellenőrizték a Balatonba kihelyezett süllőfészkeket, figyelemmel kísérték az ívás folyamatát, amelynek során azt tapasztalták, hogy az ívás időszaka lecsengett.

Mivel a balatoni horgászrend a nyílt vízről történő horgászat korlátozásával az ívó süllő védelmét szolgálja, amire már nincs szükség, a társaság a horgászok érdekeit is szem előtt tartva hozta azt a döntést, hogy hétfőtől feloldja az eredetileg április 1. és 30. közötti időszakra vonatkozó tiltást. (A vasárnap éjfélig tartó tilalmi időszakban kizárólag partról, parthoz kötött csónakból, illetve parti bejáróval rendelkező stégről lehet horgászni.)

A BHNp felhívja a horgászok figyelmét, hogy a süllő április 27-ig tartó fogási tilalma továbbra is érvényben marad, amelynek betartását a halőrök fokozottan ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×