eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Könnyen fagyhat hajnalra

Húsvéthétfőre virradóra fagyni fog, napközben pedig erős szél lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa vasárnap délután.

Jenki Szilvia közlése szerint a nemrég átvonult hidegfront mögött száraz, de hűvös levegő éri el a Kárpát-medencét.

Kezdetben erős, néhol viharos széllökésekre is számítani kell; a Dunántúlon és az északkeleti megyékben akár 60-70 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak. Hétfő délutántól azonban mindenhol mérséklődik a légmozgás - tette hozzá.

A hőmérséklet vasárnaphoz hasonlóan hétfőn is elmarad az éves átlagtól, nappal mindössze 8-12 fokra, míg éjszaka az ország nagy részén fagyra kell számítani: mínusz 5 és plusz 2 fok közötti hőmérséklet várható a hajnali órákra - mondta Jenki Szilvia.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy vasárnap "csendes" napnak látszik, a tűzoltóknak eddig összesen 17 műszaki mentésben és 11 tűzesetnél kellett intézkedniük.

Ez a szám elmarad a napi átlagtól - tette hozzá Petróczi Tímea.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×