Húsvét közeledtével újra előkerülnek az ünnepi sütemények, mint például a bejgli, amelynek igazi szezonja karácsonykor van. Emellett nagyon népszerű és keresett a kalács, valamint a kuglóf, és a főleg a locsolóknak kínált sós sütemények - sorolta az InfoRádiónak a húsvéti süteménylistát Auguszt József, aki hozzátette: ilyenkor felpezsdül a répatorta divat is, ami Németországból tört be.
A bejgli régóta szokás húsvétkor, hiszen tartós, jól kínálható sütemény, amely emeli az ünnep fényét. Jól szállítható, nem olyan kényes, mint egy torta, és igazi különleges finomság - magyarázta a cukrászmester, hogy a karácsonyi édesség miként vált a húsvét kedvencévé is.
Azt is elárulta, hogy nem hiba, ha elreped a bejgli, mert az azt jelenti, hogy sok benne a töltelék. Mégis van egy trükk, amivel el lehet kerülni a nagyobb "baleseteket": ha forró sütőbe tesszük, akkor a teteje hirtelen megsül és megkeményedik, így az oldalán reped majd meg, de azt könnyebben korrigálhatjuk a végén.
Hanganyag: Litauszky Balázs