Hogy kerül a bejgli a húsvéti asztalra?

Infostart
2012. április 8. 07:37
Húsvétkor ismét az asztalokra kerül a karácsonykor népszerű bejgli, de egyre kedveltebb húsvéti sütemény a répatorta is. Az okokról és arról, miért nem baj, ha megreped a bejgli, Auguszt József cukrászmester beszélt az InfoRádiónak.

Húsvét közeledtével újra előkerülnek az ünnepi sütemények, mint például a bejgli, amelynek igazi szezonja karácsonykor van. Emellett nagyon népszerű és keresett a kalács, valamint a kuglóf, és a főleg a locsolóknak kínált sós sütemények - sorolta az InfoRádiónak a húsvéti süteménylistát Auguszt József, aki hozzátette: ilyenkor felpezsdül a répatorta divat is, ami Németországból tört be.

A bejgli régóta szokás húsvétkor, hiszen tartós, jól kínálható sütemény, amely emeli az ünnep fényét. Jól szállítható, nem olyan kényes, mint egy torta, és igazi különleges finomság - magyarázta a cukrászmester, hogy a karácsonyi édesség miként vált a húsvét kedvencévé is.

Azt is elárulta, hogy nem hiba, ha elreped a bejgli, mert az azt jelenti, hogy sok benne a töltelék. Mégis van egy trükk, amivel el lehet kerülni a nagyobb "baleseteket": ha forró sütőbe tesszük, akkor a teteje hirtelen megsül és megkeményedik, így az oldalán reped majd meg, de azt könnyebben korrigálhatjuk a végén.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást