eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Felesége portréját kapja ajándékba a herceg

Felesége portréját kapja ajándékba közelgő 30. születésnapjára Vilmos herceg.

Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - június 21-én tölti be 30. életévét. Hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő - polgári nevén Kate Middleton - a The Sun beszámolója szerint úgy döntött, hogy a jeles alkalomra elkészítteti saját portréját, és ezt ajándékozza férjének.

Katalin a legnagyobb brit bulvárlap bennfentes forrásai szerint négyszer ült modellt titokban az alkotáshoz a kortárs angol portréművészet elismert alkotója, Nicola "Nicky" Philipps londoni műtermében. A hercegnő azt a hat hetet használta ki a portré elkészíttetésére, amikor Vilmos - a brit királyi légierő helikopterpilótája - a brit partokról 13 ezer kilométerre, a dél-atlanti Falkland-szigeteken teljesített szolgálatot.

Ez egyben az első portré, amely Kate Middletonról a királyi család tagjaként készült.

A The Sun jól értesült forrásai szerint a mű elkészítésének 25 ezer fontos (csaknem 9 millió forintos) költségét Katalin hercegnő apósa, Károly trónörökös állta.

Nicky Philipps már készített portrékat a királyi család tagjairól; egyik leghíresebb alkotásán Vilmos és öccse, Harry herceg látható katonai díszegyenruhában, kötetlen beszélgetés közben.

A művész a brit lap beszámolója szerint azonban felfedte, hogy pályafutása egyik legnagyobb kihívása volt Katalin portréjának elkészítése, mivel a hercegnő "túl gyönyörű".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×