Felesége portréját kapja ajándékba a herceg

InfoRádió / MTI
2012. április 7. 10:10
Felesége portréját kapja ajándékba közelgő 30. születésnapjára Vilmos herceg.

Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - június 21-én tölti be 30. életévét. Hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő - polgári nevén Kate Middleton - a The Sun beszámolója szerint úgy döntött, hogy a jeles alkalomra elkészítteti saját portréját, és ezt ajándékozza férjének.

Katalin a legnagyobb brit bulvárlap bennfentes forrásai szerint négyszer ült modellt titokban az alkotáshoz a kortárs angol portréművészet elismert alkotója, Nicola "Nicky" Philipps londoni műtermében. A hercegnő azt a hat hetet használta ki a portré elkészíttetésére, amikor Vilmos - a brit királyi légierő helikopterpilótája - a brit partokról 13 ezer kilométerre, a dél-atlanti Falkland-szigeteken teljesített szolgálatot.

Ez egyben az első portré, amely Kate Middletonról a királyi család tagjaként készült.

A The Sun jól értesült forrásai szerint a mű elkészítésének 25 ezer fontos (csaknem 9 millió forintos) költségét Katalin hercegnő apósa, Károly trónörökös állta.

Nicky Philipps már készített portrékat a királyi család tagjairól; egyik leghíresebb alkotásán Vilmos és öccse, Harry herceg látható katonai díszegyenruhában, kötetlen beszélgetés közben.

A művész a brit lap beszámolója szerint azonban felfedte, hogy pályafutása egyik legnagyobb kihívása volt Katalin portréjának elkészítése, mivel a hercegnő "túl gyönyörű".