eur:
392.7
usd:
367.68
bux:
66266.03
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Európában is visszavonulóban az influenza

Visszavonulóban van az influenza Európában, ugyanakkor a szomszédos Szlovákiában az elmúlt héten is emelkedett a betegek száma - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

Ismertették: március 26. és április 1. között tizenkilenc ország számolt be arról, hogy az előző héthez képest kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ezek között tizenöt országban már legalább két egymást követő héten csökkenő tendenciát regisztráltak. Kiterjedt járványról az előző heti 11-gyel szemben már csak 6 ország számolt be: Észtország, Görögország, Lettország, Portugália, Szlovénia és Svédország. A szomszédos Szlovákiából azonban továbbra is az influenzaszerű megbetegedések előfordulásának növekedését jelentették - hangsúlyozta az ÁNTSZ.

A 13. héten az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulóktól vett légúti minták 36 százalékában mutatták ki az influenzavírust. A bizonyítottan influenzavírus okozta megbetegedések 78 százalékáért az A, a fennmaradó 22 százalékért pedig az influenza B vírus volt felelős. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) heti influenzajelentésében kiemelte: az idei járvány a szokásosnál később kezdődött, és a terjedés iránya sem rajzolódott ki egyértelműen - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint Magyarországon véget ért az influenza járvány, mivel az elmúlt héten az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb alá csökkent.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×