eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ne a követséghez forduljon, ha külföldön nem találja a műfogsorát!

A brit turisták bizarr kérésekkel, például étterem-foglalásokkal és a helybéliekkel összefüggő romantikus tippkérésekkel ostromolják a külföldi brit nagykövetségeket - panaszkodott William Hague külügyminiszter.

A brit diplomácia vezetője azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy London új krízisközpontot hoz létre a tengerentúli vészhelyzetek kezelésére, amelynek keretében a brit turisták 24 órás segélyvonalon keresztül tájékozódhatnak az őket érintő kérdésekről.

A feladatunk, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk szomszédjainkkal, nem terjed ki arra, hogy magyarra fordítsuk az "I love you" kifejezést, ahogy azt egy szerelemtől fűtött brit turista kérte tőlünk - mondta ezzel összefüggésben a brit külügyminiszter.

Hague ismertetett néhányat a közelmúlt szokatlan eseteiből; az Egyesült Államokban egy turista például, azt követően hívta fel a brit nagykövetséget, hogy hangyákat talált floridai bérelt házában. Egy Olaszországban kiránduló brit hazatérése után azt kérte az olasz konzulátus személyzetétől, hogy dobjanak be a nevében egy érmét Róma híres Trevi-kútjába.

"Nem hozzánk kell fordulni, ha nem találják a műfogsorukat, ha elromlik a navigációs rendszerük, és útbaigazításra van szükségük" - hangsúlyozta a brit külügyminiszter.

Nagy-Britannia tavaly bírálatok kereszttüzébe került, amiért a líbiai beavatkozás során, kaotikus módon evakuálta állampolgárait az összecsapások sújtotta országból.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×