Mától lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon

InfoRádió / MTI
2012. február 17. 05:25
Péntek délelőttől lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon; a Velencei-tó legnagyobb természetes jégpályáján zene, büfé, melegedő várja a sportolni vágyókat.

Turbók János, az intézmény főrendezője tájékoztatása szerint a jég csütörtökön 21 centiméter vastag volt, és miután többhektárnyi területen megtisztították a hótól, tükörsima.

A területen korcsolya- és fakutya kölcsönzés is lesz, a korcsolyapálya működtetője maximális figyelmet fordít a biztonsági előírások betartására.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók is tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők és a nádasok közelébe. Az utóbbiak azért balesetveszélyesek, mert a rothadó nádrészek által termelt hő miatt a nádszigetek mellett vékonyabb, ezért könnyen beszakadhat a jég - mondta el Turbók János.

Hozzátette: a tavon csak szürkületig lehet tartózkodni, a korcsolyapálya aznapi bezárására a Popstrandon tartózkodókat a zene elhallgatása figyelmezteti majd. Azt követően balesetveszélyes a jégen tartózkodni.

Az elmúlt két hétvégén egyébként több ezren szórakoztak, sportoltak a befagyott Velencei-tó jegén.