eur:
393.57
usd:
367.8
bux:
65909.58
2024. április 23. kedd Béla

Mire vágynak a hajléktalanok karácsonykor?

Egy amerikai jótékonysági szervezet hajléktalanoknak szervezett akcióján kérdezte meg a vendégeket, mire vágynak a leginkább karácsonykor. A válasz kissé meglepő: a többség nem fedelet a feje fölé, hanem a megromlott családi kapcsolatainak helyreállítását kívánja.

A fennállásának 75. évfordulóját ünneplő Los Angeles Mission december elején szervezett jótékonysági koncertet hajléktalanok számára, a rendezvényre érkezőktől pedig megtudakolta, az ünnepek közeledtével mire vágynak leginkább. Bár a vizsgálat nem reprezentatív, a válaszok pontosan mutatják, hogy a fedél nélkül élő férfiak és nők milyen erősen érzik az évnek ebben a szakaszában a család hiányát.

A központ kérdésére a válaszadók több mint fele azt felelte, családot szeretne, és arra vágyik, hogy helyreállíthassa megromlott, megszakadt családi kapcsolatait, amelynek oka a szakértők szerint sokszor épp hajléktalanságuk. A megkérdezettek gyermekeikkel, rokonaikkal szeretnék tölteni az ünnepet.

A rászorulók között természetesen többen praktikus, szükségleti cikkeket kérnének, ruhaneműt, cipőket, higiénés termékeket. Sokan azonban felülemelkedve a hétköznapok viszontagságain, a szeretet több megnyilvánulását kívánnák látni, továbbá azt, hogy a társadalom attitűdje az otthontalanokkal szemben pozitív irányba változzon - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A Los Angeles Mission képviselője szerint a nehéz sorsú emberek kívánsága fontos lecke lehet azoknak is, akik készpénznek veszik családi kapcsolataik stabilitását, és rávilágít arra, ezek valójában mennyire törékenyek, és mennyire szükségük van gondos ápolásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×