Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mire vágynak a hajléktalanok karácsonykor?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy amerikai jótékonysági szervezet hajléktalanoknak szervezett akcióján kérdezte meg a vendégeket, mire vágynak a leginkább karácsonykor. A válasz kissé meglepő: a többség nem fedelet a feje fölé, hanem a megromlott családi kapcsolatainak helyreállítását kívánja.

A fennállásának 75. évfordulóját ünneplő Los Angeles Mission december elején szervezett jótékonysági koncertet hajléktalanok számára, a rendezvényre érkezőktől pedig megtudakolta, az ünnepek közeledtével mire vágynak leginkább. Bár a vizsgálat nem reprezentatív, a válaszok pontosan mutatják, hogy a fedél nélkül élő férfiak és nők milyen erősen érzik az évnek ebben a szakaszában a család hiányát.

A központ kérdésére a válaszadók több mint fele azt felelte, családot szeretne, és arra vágyik, hogy helyreállíthassa megromlott, megszakadt családi kapcsolatait, amelynek oka a szakértők szerint sokszor épp hajléktalanságuk. A megkérdezettek gyermekeikkel, rokonaikkal szeretnék tölteni az ünnepet.

A rászorulók között természetesen többen praktikus, szükségleti cikkeket kérnének, ruhaneműt, cipőket, higiénés termékeket. Sokan azonban felülemelkedve a hétköznapok viszontagságain, a szeretet több megnyilvánulását kívánnák látni, továbbá azt, hogy a társadalom attitűdje az otthontalanokkal szemben pozitív irányba változzon - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A Los Angeles Mission képviselője szerint a nehéz sorsú emberek kívánsága fontos lecke lehet azoknak is, akik készpénznek veszik családi kapcsolataik stabilitását, és rávilágít arra, ezek valójában mennyire törékenyek, és mennyire szükségük van gondos ápolásra.