eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma

Emberi hamvakat is fogadnak a kisállattemetők

A háziállat-tulajdonosok legnagyobb örömére a New York államban működő kisállattemetők ismét engedélyt kaptak rá, hogy emberi hamvakat is elföldeljenek a területükön.

A New York államban működő temetők létrehozásával, fenntartásával és megóvásával foglalkozó Division of Cemeteries döntése szerint az állattulajdonosok hamvait ismét el lehet helyezni kedvenceik mellé a kisállattemetőkben.

A múlt csütörtökön Albany városában jóváhagyott határozat bizonyos kikötéseket is tartalmaz. Az állattemetők egyrészt nem hirdethetik, hogy emberi hamvakat is elföldelnek, és nem is kérhetnek pénzt a szolgáltatásért. Másrészt a "vásárlóiknak" le kell mondaniuk például a kötelező nyilvántartásba vételről, vagy a sír elmozdítására vonatkozó korlátozásokról.

A 115 éves hartsdale-i állattemető 1925 óta fogad emberi hamvakat is. Ezidáig nagyjából 700 ember döntött úgy, hogy együtt szeretne nyugodni az elföldelt hetvenezer állattal. Idén február 8-án azonban az illetékes hatóság úgy döntött, hogy véget vet a gyakorlatnak. A tilalmat áprilisban az egész államra kiterjesztették.

Az akkori indoklás szerint kizárólag a nonprofit vállalatok fogadhatnak be emberi maradványokat - mégha csak hamvakról van is szó -, ha pedig pénzt kérnek a szolgáltatásért, akkor megsértik a nonprofit szervezetekre vonatkozó törvényt.

A döntés rendkívül felháborította az állam néhány állatbarát lakóját, különösen azokat, akik már rég megállapodtak saját temetésükről az állattemetőkkel. A mostani döntés értelmében elsőként a hartsdale-i temető földelhet el ismét emberi hamvakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×