eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Már hét halottja van az orosz olajfúró platform elsüllyedésének

Hétre emelkedett a távol-keleti orosz olajfúró platform elsüllyedésekor meghalt emberek száma: a mentőalakulatok tovább folytatják a kutatást 46 eltűnt munkás után - közölte hétfőn a rendkívüli esetek minisztériumának távol-keleti sajtószolgálata.

Az elsüllyedt platform munkásai közül tizennégyet sikerült élve kimenteni. A jéghideg vízre és az öt méter magas hullámokra való tekintettel alig van remény arra, hogy az eltűntek közül bárki is túlélje a balesetet. A levegő hőmérséklete mínusz 17 fok a Szahalintól délre fekvő térségben.

Közben az orosz főügyészség vizsgálatot indított a Kolszkaja platformot vontató jégtörő hajó kapitánya ellen. Azzal gyanúsítják, hogy a viharra figyelmeztető időjárás-jelentést semmibe véve vette vontatókötélre és kezdte el vontatni a Kolszkaja platformot a Kamcsatka-félszigettől Szahalin irányába. Útközben a vihar által felkorbácsolt hullámok és jégdarabok megrongálták a fúrótorony ablakait, ennek nyomán a platform 20 perc alatt elsüllyedt. A személyzetnek nem volt ideje összehangolt mentési akcióra - közölte az ügyészség szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×