eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A fegyverbirtoklás elleni keményebb fellépést támogatja Ringo Starr

John Lennon halálának évfordulóján a fegyvert birtoklók elleni erőteljesebb fellépésre szólított fel Ringo Starr, a Beatles korábbi dobosa.

A mainál magasabb büntetéssel kellene sújtani azokat, akiket illetéktelen fegyverviselésen kapnak - mondta el a zenész Londonban, amikor bemutatták az erőszakmentességéért küzdő alapítvány, Non Violence Fundation számára Ringo Starr által tervezett logót. Az alapítvány jelképén összecsomózott pisztoly látható.

"Nem tudok egyszerűen felállni és megmondani a világnak, hogy vége, nincs több fegyver. De megteszem, amit tehetek" - hangoztatta Starr.

Zenésztársa, Lennon halálakor nem tudta, mit tegyen. "Az érzelmeid teljesen elveszítik az egyensúlyt. Igazán nem hiszed el, de tudod, hogy tényleg megtörtént" - mesélt élményéről a zenész.

John Lennont 1980. december 8-án, New York-i lakása előtt lőtte le Mark Chapman, amikor az énekes-gitáros-zeneszerző feleségével, Yoko Onóval épp kilépett lakásából.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×