eur:
393.76
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Fákat csavart ki, tetőket bontott meg a szél

Fákat csavart ki, kéményeket és tetőket rongált meg a viharos szél csütörtökön az ország több részén: Budapesten, az Erzsébet hídnál cserepeket sodort le a szél a templomtetőről, Egerben egy húszméteres fa dőlt egy bölcsődére, Hatvannál pedig egy férfi súlyosan megsérült, amikor az autójára rázuhant egy fa. A kelebiai vasútvonalon az egyik mozdony áramszedője megsértette a villamos felső vezetéket.

Csütörtök délelőtt narancssárga riasztást adott ki a várható erős széllökések miatt a közép-magyarországi, a közép-dunántúli és az észak-magyarországi régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat, jelezve: a legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja az óránkénti 90 kilométerest; a szél csak estefelé mérséklődik majd jelentősen.

Budapesten reggel hat órától délelőtt fél 11-ig 40 helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat az erős szél okozta balesetek miatt - tájékoztatott Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője.

A Március 15. téren lévő templom tetejét megbontotta a szél, cserepek hullottak az úttestre, ezért rendőrségi forgalomirányítás mellett dolgoztak az épületen a tűzoltók. Csepelen egy ház tűzfalát döntötte be, az V. kerületben egy ötemeletes társasház tetejét rongálta meg a szél, a XIII. kerületben egy tízméteres fenyőfa dőlt egy ház bejáratához, eltorlaszolva azt, a VII. kerületben pedig egy kidőlt fa autókra borult rá. A XVIII. kerületi Gyöngyvirág utcában egy fa egy vendéglőre dőlt, beszakítva az épület tetőszerkezetét, de nem volt bent senki, így senki sem sérült meg.

Heves megyében, Hatvan és Nagygombos között súlyosan megsérült egy autó vezetője, amikor fát döntött a közlekedő járműre az erős szél - közölte Soltész Bálint, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egerben a Vallon úti bölcsődéhez vonultak ki a tűzoltók, az épületre egy 20 méteres fa dőlt rá.

Pest megyében csaknem két tucat fát döntött ki az erős szél csütörtök délelőtt - mondta el Szabó János, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese. Tájékoztatása szerint a szél Dunavarsányban megrongálta az edzőtábor egyik épületének a tetőszerkezetét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hét esetben riasztották a tűzoltókat. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Rinyu Zsuzsanna kifejtette: fakidőléshez kellett kivonulniuk Miskolcon, Abaújkéren és Mezőkövesden, emellett az erős szél megbontotta a miskolci Pattantyús úti általános iskola tetejét is.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrséget Miskolcon négy helyszínre riasztották, Miskolctapolcán egy villamos vezeték szakadt le, a Tetemváron és a Kis Ernő utcában egy villanyoszlop dőlt ki, az István király úton egy födémet bontott meg az erős szél. A rendőrség az említett utcába sem autóst, sem gyalogost nem enged be, míg el nem hárítják a balesetveszélyt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Csengerben egy lakóház kéményének a falát bontotta meg, Nyíregyházán pedig faágakat tört le az erős szél. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Pakson csütörtök délben egy fa az erős szél miatt rádőlt a városi múzeum épületére; a műszaki mentést a paksi tűzoltók végzik - mondta Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A Mávinform tájékoztatása szerint a kelebiai vonalon Délegyháza és Taksony között egy 500 méteres szakaszon csak leeresztett áramszedővel járhatnak a szerelvények, mert a viharos szélben az egyik mozdony áramszedője megsértette a villamos felső vezetéket. Biatorbágy és Kelenföld között több szakaszon felsővezeték-zárlat nehezíti a vasúti közlekedést. A szakemberek megkezdték a helyreállítást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×