A brit szupermarketekben és pékségekben kínált kenyerek több mint felének egyetlen szeletében legalább fél gramm só található, ami megegyezik egy átlagos csomag sózott burgonyasziromhoz adott só mennyiségével.
A felmérés szerint a Paul elnevezésű láncolatban árult egyik barna kenyér 100 grammja 2,83 gramm sót tartalmaz, ez a tengervíznél nagyobb sókoncentrációnak felel meg.
A brit boltokban árult 300 népszerű kenyérfajta vizsgálata során az derült ki, hogy az öt legsósabb kenyér közül négy barna kenyér, holott az a közkeletű feltevés, hogy a barna kenyér egészségesebb a fehérnél.
A felmérést egy, a sófogyasztás csökkentését megcélzó akciócsoport (a Cash) végezte, miután a brit egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy az emberek az étrendjükben szereplő kenyérrel veszik magukhoz teljes napi sófogyasztásuk ötödét, megelőzve ezzel minden más ételtípust.