Egy hét, három ország, hét világrekord

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 20. 20:42
Egy héten belül jótékonysági céllal hét világrekord felállítására készül Ausztriában, Svájcban és Németországban Freddy Nock drótkötélművész.

Akciójával a férfi az UNESCO egyik bangladesi gyermeksegélyező projektjét támogatja, a cél érdekében hetvenezer frankot (16,8 millió forintot) készül összegyűjteni.

A sportoló akcióját szombaton a Zugspitzén kezdi, ahol a gleccserpálya egyik tartókötelén egyensúlyoz végig. A 995 méteres szakaszt Nock két éve már teljesítette, ezúttal azonban lemond az egyensúlyozásban segítséget nyújtó rúdról.

A felső-ausztriai Feuerkogelen tett egyensúlyozás után Nock Svájcban folytatja turnéját, ahol a Diavolezza és a Corvatsch hegyeket készül meghódítani.

Csütörtökön a tervek szerint a férfi Bernben felállítja a leghosszabb és legmagasabb kötélpályán átkerekezés rekordját. Ehhez két darut állítanak fel, így 150 méter magasan és 50 méter hosszan valósulhat meg a kísérlet.

Péntekre Nockot a Jungfraujochra várják a "legmagasabban végrehajtott kötéltáncra". Másnap valósíthatja meg utolsó, hetedik rekordkísérletét a sportoló. Biztosítás nélkül fog megtenni 3,3 kilométert a Thuner-tó felett kifeszített 20 milliméteres kötélen.