Halálos baleset miatt teljes útzár Szolnoknál - képgaléria

Infostart
2011. augusztus 16. 08:04
Halálos közlekedési baleset történt kedden kora reggel a 4-es út szolnoki elkerülő szakaszán, ahol egy kisteherautó és egy kamion ütközött a 4-es számú főút 93-as kilométerszelvényében.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a kisteherautó "félfrontálisan" ütközött össze a vele szemben közlekedő a kamionnal.

Az ütközés következtében a kis tehergépkocsi férfi vezetője a roncsok közé szorult - tudta meg az InfoRádió Erdélyi Tibortól, a szolnoki tűzoltóság sajtóügyeletesétől.

A sofőrt a tűzoltók és mentők csak hidraulikus feszítő-vágó berendezés segítségével tudták kiszabadítani. A gépkocsiban utasa, egy 54 éves téglási férfi az ütközés során kirepült a gépkocsiból, ő a helyszínen életét vesztette, míg a sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A kamion az ütközés után az út szélére sodródott, a pótkocsi az árokba borult. A sofőr nem sérült meg.

A balesetnek volt egy harmadik részese, egy tehergépkocsi. Ennek a járműnek csak az első lökhárítója sérült meg a leszakadt utánfutó miatt.

A baleseti helyszínelés teljes útzár mellett várhatóan elhúzódik, a terelőút Szolnokon keresztül vezet. A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkezésének pontos körülményeit.

Halálos baleset volt Kisvárdánál is

Személygépkocsi és kamion ütközött össze a 4-es úton Ajak és Kisvárda között kedd reggel, az autót vezető fiatal férfi életét vesztette - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A főúton jelenleg félpályás útlezárás van, de a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében le fogják zárni.

Az ukrán rendszámú kamion sofőrjét a mentők vizsgálják.

A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására.