Kiket üldözött el az eső a Balatontól?

Infostart
2011. július 22. 15:21
Néhány vendéget már elüldözött az eső és a hideg a Balaton mellől. Az biztos, hogy nem ezen a hétvégén dől meg az idegenforgalom rekordja a tónál. Jövő héten azonban már jobb idő lesz.

Egész héten ilyen rossz híreket mondott a turistáknak és az idegenforgalomból élőknek Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban. Különösen a Balatonnál nyaralók szidják az időjárást: a tó vize 20 fokos, hűvös van, és gyakran esik az eső.

Nem csoda, hogy a hétvégén már Siófok legnagyobb szállodájában, a négycsillagos Hotel Azúrban sem lesz telt ház, pedig itt wellnessrészleg működik és programokat is kínálnak a vendégeknek - tudtuk meg Sternócky Balázs értékesítési és marketing igazgatótól.

Elmondta, hogy naponta 10-15 százalékkal csökkent erre az időszakra a jelentkezők száma.

A belföldi nyaralók közül többen lemondták a foglalásukat Keszthely legnagyobb szállodájában is, a Hotel Helikon vendégei azonban többségükben külföldiek, ezért Fazekas József György ügyvezető igazgató nem aggódik.

Páran elmentek, de csak 2-5 százalékos a visszaesés. A keszthelyi lehetőségek miatt a város előnyben van a többi balatoni településsel szemben - tette hozzá.

A rossz időjárást leginkább a strandok és kempingek szenvedik meg. Az alsósörsi Riviéra Camping vezetője, Ronyecz Edina azt mondta: néhány vendégük a tervezettnél egy nappal korábban hazament, de foglalást még nem mondtak le, és aki marad, találhat magának programot. Főleg ha külföldi, tehát van pénze.

A mostani előrejelzés szerint a jövő héten már jobb idő lesz a Balatonnál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást