Feltűnőbb táncosok a kalandvágyó férfiak

InfoRádió / MTI
2011. június 11. 20:30
A kalandvágyó férfiak a táncparketten is kifejezésre juttatják ezt a tulajdonságukat, és így különösen vonzóvá válnak a nők szemében. A Göttingeni Egyetem kutatói a Personality and Individual Differences című szaklapban mutatták be kutatási eredményeiket.

A nők a táncmozdulatokból nyilvánvalóan következtetnek a férfiak bizonyos személyiségjegyeire, ez pedig jelentőséggel bír a partnerválasztás szempontjából - állapították meg a kutatók.

A göttingeni pszichológusok a vizsgálat során ötven férfit filmeztek le, akik fehér overallban táncoltak egy alapritmusra.

A felvételeket aztán megváltoztatták, hogy az egyéni testformák felismerhetetlenek legyenek. Összesen hatvan nő nézte meg egyenként tizenöt másodpercig az egyes táncosok mozgását, majd vonzerő és kockázatvállalás alapján értékelték őket.

A férfiaknak ki kellett tölteniük egy személyiségre vonatkozó kérdőívet is, amelyben rizikókészségüket és kalandvágyukat értékelték.

A nők és a férfiak válasza összefüggést mutatott, az összehasonlításból kiderült, hogy a tánc a testi jellemzők mellett a személyiség jellemzőire vonatkozó információkat is közvetít.