Ön megkóstolná a kabócafagylaltot?

InfoRádió / MTI
2011. június 9. 19:00
Arra kérte az Egyesült Államok közegészségügyi hatóságának egyik képviselője a kabócából készült fagylaltot kínáló cukrászdát, hogy fogja vissza a rovarfinomság árusítását, noha úgy tűnik, a vásárlók nem tudnak betelni az édességgel.

A Missouri állambeli Sparky's Homemade Ice Cream június 1-jén kezdte árulni "rovar-desszertjét", amely órák alatt elfogyott.

A fagylaltozó alkalmazottai saját maguk gyűjtötték össze udvaruk kertjében a bogarakat. Előbb eltávolították a szárnyaikat, majd felforralták a bőséges mennyiségű rovart, amelyeket később barnacukorba és tejcsokoládéba mártottak. A fagylaltalap barnacukor és vaj ízű.

Gerry Worley, a Columbia megyei Közegészségügyi Hivatal egészségügyi főelőadója szerint a hatóság élelmiszerkódja "nem rendelkezik közvetlenül" a kabócákról, mindazonáltal nem javasolja összetevőként való felhasználásukat.