Másoknak is erőt adhat Fehér Anna boldogsága

Infostart
2011. június 9. 11:59
Május 28-án megszületett Fehér Anna színésznő fia, László Barnabás. Mindketten egészségesek. A színésznő az Inforádiónak adott exkluzív interjúban elmondta: az a csoda, hogy kései korban teherbe esett és egészséges kisbabát hozott a világra, másoknak is erőt,reményt és biztatást adhat.
Mikor született meg a kisfia?

László Barnabás 12 napja született, majdnem négy kilóval, 57 centiméterrel. Gyönyörű és egészséges kisfiú, hála istennek nagyon jól van, és nagyon jó az étvágya. Egyelőre nagyon jó a világ.

Milyen volt a terhesség időszaka és a szülés?

Panaszmentes, jókedvű és jóízű. Azt gondolom, hogy a Jóisten a tenyerében hordozott bennünket. Azon kívül, hogy szépen gömbölyödött a hasam, semmilyen tünetem nem volt. Mindentől, ami a várandóssággal együtt járhat, megkímélt a sors. Kora tavasszal, amikor kiderült a nyilvánosság számára, hogy terhes vagyok, már a félidő tájékán jártam. Igyekeztünk a várandóság védelmében minél később nyilvánosságra hozni a hírt.

Szinte az utolsó pillanatig dolgoztam, de csakis azért, mert jól esett és nem veszélyeztettem ezzel sem a baba, sem pedig a saját egészségemet. Áldott időszak volt, a szó minden, lelki és fizikai értelmében is. Az előzetes jelekhez képest kicsit nagyobb lett a baba, de ezzel is minden rendben volt. László Barnabást minden komplikáció nélkül segítették a világra. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen jó csapat, ilyen jóízűen, nagy szeretettel és törődéssel vett körül. Tökéletes biztonságban éreztem magam. Nagyon szerencsés vagyok.

Azokra a félelmekre, amelyek plusz felelősséget és kérdéseket vetettek fel, nincsenek általános válaszok. Mindenkinek magának kell megtalálnia a maga válaszait, de remélem, hogy az a csoda, ami megtörtént velem, másoknak is erőt ad. Többen fel is hívtak, hogy nekik ez remény és hit ahhoz, hogy ez még velük is megtörténhet. Az akarás, a kitartás, a türelem, de semmiképpen nem görcs mindenkit előrébb vihet, még egy kései korban is - mint ahogy ez velem megtörtént.

Ebben a helyzetben nem csak magánember vagyok. Az a szeretet, népszerűség, amelyben sokszor részem van, mint közszereplőt arra is kötelez, hogy erről beszéljek, tanácsot adjak. Nem feltétlenül a vélemények ütköztetése a legfontosabb, hanem az, hogy valaki erőt, tanulságot, segítséget merítsen. Ez egészen biztos túlnő a személyemen, és bár nem akarok nagy szavakat használni, de fontos társadalmi feladat is.

A lelki hozzáállás nagyon fontos, mindamellett, hogy az orvosok elmondják az egyéb kockázatokat.

Az egészség védelme nagyon fontos azért, hogy a meglegyen egy új élet megszületésének a lehetősége. A nőgyógyászommal tíz éve küzdünk azért, hogy kisbabám szülessen. Nem elvakultan és szélsőségesen küzdöttünk, hanem mindig minden paramétert figyelembe véve. Természetesen ez nemcsak akarás, hanem genetika és biológia kérdése is. A fizikai adottságaim is lehetővé tették, hogy teherbe essek ilyen korban. Az, hogy egy nő ilyen kései korban teherbe esik és egészséges gyereket szül, a világban nem annyira ritka, mint ahogy a társadalmi ritmusunk idehaza mutatja.

Az életet nagyon sokféleképpen lehet teljessé tenni - ezt soha ne felejtsék el a nők. A szélsőségesség és a görcs biztosan nem segít. Persze nehéz akarni sok-sok kudarc és vágyakozás után. A sikertelenség nem könnyű, de annak a feldolgozása és az egészséges akarás továbbvitele szerintem az egyik leglényegesebb lelki momentuma ennek a folyamatnak.

Mik a tervek, hogyan képzeli a közeljövőt?


László Barnabás a szakmám és a hivatásom szempontjából a legoptimálisabb időszakot választotta azzal, hogy kora nyáron született. Az ő életbe való bevezetése, az életritmusa körül zajlik most az életem. Az elején még 24 órás egymásra figyelést jelent, hogy értsük egymás jelzéseit, és kialakuljon az a ritmust, ami neki a legjobb lesz ezen a Földön, itt velünk.

Úgy tervezem, hogy a meglévő szerepeimet október tájékán újra játszom. Az én hivatásom nem azt az időritmust igényli, amit a nyolcórás munka. Eleinte három-négy estét játszanék színházban ősztől, amikor már négy-öt hónapos lesz a kicsi. Aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Ezúton is köszönöm azt a sok szeretetteli üzenetet, kényeztetést és bátorítást, amit az elmúlt hónapokban kaptam. Mindenkinek üzenem, hogy egészségesek és boldogok vagyunk.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást