Milyen magyarázattal állnak elő a segélycsalók?

InfoRádió / MTI
2011. május 31. 19:00
"Nem ablakpucoláshoz használok létrát, csak a hátfájásom kezelésére cipelem" - többek közt ezzel próbálta megcáfolni, hogy feketén dolgozik egy munkanélküli-segélycsa(po)ló brit férfi.

Nagy-Britanniának évente 1,6 milliárd fontjába - csaknem 500 milliárd forintba - kerülnek a táppénz- és egyéb segélycsalók. Az illetők legkirívóbb magyarázataiból a szigetország kormánya sikertelenségi toplistát állított össze.

Jó pár férfi - amikor felesége feketemunkájáról kérdezik az ellenőrök - azzal hozakodik elő, hogy fogalma sem volt arról, neje dolgozni jár, mert az asszony munkaideje éppen egybeesett azzal, amit ő, a férj mindig a kerti fészerben tölt.

Akad, aki azzal magyarázta munkanélkülisége ellenére a foglalkoztatását, hogy ellopták az igazolványait, és valaki más dolgozhatott az ő nevében. Volt, aki egypetéjű ikertestvérére akarta kenni a feketemunkát, akadt, aki arra hivatkozott, hogy be nem vallott bérét ajándékba kapta, megint más azzal hozakodott elő: nem tudta, hogy még mindig munkanélküliként tartják nyilván.