Mosómedvét fogtak a szórakozóhelyen

Infostart
2011. május 21. 11:01
A Magyarországon nem őshonos állatok vásárlásának veszélyeire hívja fel a figyelmet a Fehérkereszt Állatvédő Liga. Szilágyi István kurátor az InfoRádiónak arról is beszámolt, hogy a múlt héten az egyik budapesti szórakozóhelyen egy mosómedvét fogtak be.

Mosómedvét fogtak be egy budai szórakozóhelyen. A Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársai többször is a helyszínen töltötték az éjszakát, mire sikerült egy speciális csapdával elfogni az állatot - mondta el Szilágyi István kurátor.

A mosómedve a konyha környékén "vadászott", különösen a rozskenyeret fogyasztotta szívesen. Szombat hajnalban egy buli közben a vendégek közé is bemerészkedett, akkor sikerült befogni - közölte Szilágyi István. Hozzátette: látszott, hogy szocializált, és jó állapotban van az állat, de a szórakozóhely nem a megfelelő környezet a számára.

A veresegyházi farkas- és medveotthon területén tavaly átadott mosómedve-menhelyre kerül az állat, ott szakszerű gondoskodás mellett élhetnek a ragadozók - hangsúlyozta a kurátor.

Szilágyi István felhívta a figyelmet arra, hogy senki se vásároljon nem őshonos állatot, de főleg ne engedje szabadon, mert komoly károkat okozhat a hazai faunában. Ha valaki nem akarja megtartani a mosómedvéjét, mert fél tőle, az május végéig a Fehérkereszt Állatvédő Ligához elviheti - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást