Zivataros hétvége áll előttünk

Infostart
2011. április 29. 16:40
Enyhe, ám esős idő várható a hétvégén - mondta az InfoRádiónak Bozóki István meteorológus. A jövő héten már kevésbé lesz változékony az időjárás.

Változatos lesz a hétvége időjárása, mivel a tőlünk északra örvénylő anticiklon száraz hűvös, és a Földközi-tenger felől érkező enyhe, nedves levegő éppen a Kárpát-medence felett keveredik - mondta az InfoRádiónak Bozóki István meteorológus.

Szombaton a néhány órás napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik majd a felhőzet, és záporesőre, zivatarra - annak körzetében pedig akár viharos széllökésekre - is számítani kell. A hőmérséklet várhatóan 21-22 Celsius-fok körül alakul - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A vasárnapot is változatosság jellemzi: a felhők közül csak néha bukkan majd elő a nap, és sok helyen lesz országszerte zápor, zivatar. A hét utolsó napjának hajnalán 10-11, délután 19-21 fok várható.

A jövő hét első napjaiban is a mediterrán ciklon közelsége alakítja az időjárást, zápor, zivatar időnként előfordulhat. Később szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medencébe, így barátságosabbra fordul az időjárás: a kissé hűvös éjszakákat mérsékelt felmelegedés követi, és olykor hosszabb időre is kisüt majd a nap - mondta Bozóki István.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást