Nosztalgiázzon húsvétkor a BKV-val!

Infostart
2011. április 22. 18:46
Húsvét alkalmából egyedülálló nosztalgiautazással vár a BKV: több, a közösségi közlekedés hőskorából származó járműre is felszállhatnak az érdeklődők.

A Millenniumi Földalatti Vasút vonala 115 éve nyitott meg, az évforduló alkalmából pedig a 11-es számú nosztalgiakocsit tekinthetik meg az érdeklődők a Mexikói úti végállomásnál. Mivel a muzeális értékű jármű igazi különlegesség, így annak bemutatása csak jó idő esetén lehetséges. Az időutazás azonban itt nem ér véget: a közlekedésbarátok számára egy nosztalgiavillamos ezen a napon félóránként közlekedik majd a Mexikói út és a Bosnyák tér között. Az első kocsi 10 órakor, az utolsó 15 órakor indul.

Április 24-én és 25-én a 2-es villamos vonalán a Boráros tér és a Jászai Mari tér között egy favázas nosztalgiakocsi, illetve egy UV-szerelvény is közlekedik majd. Az ünnep alkalmából az UV-szerelvényen utazó gyermekek apró meglepetésekre számíthatnak. Mindkét járat 400 forintos menetjeggyel vehető igénybe. Ezek is 10 óra és 15 óra között közlekednek.

A kezdődő karbantartási munkálatok, illetve a május 1-jén életbe lépő új paraméterkönyv változásai miatt a 21-es villamos április 25-én, azaz húsvét hétfőn fut utoljára a teljes vonalon.

A hétvégén is vár minden érdeklődőt 10 és 17 óra között a BKV két múzeuma, a Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendrén, valamint a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeum. A régi járművek megőrzése és a nosztalgia célú járművek felújítása, és rendszeres közlekedtetése nemcsak a BKV, hanem a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt célja is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást