Második világháborús robbanószereket találtak egy kerthelyiségben

InfoRádió / MTI
2011. április 22. 19:07
Második világháborús robbanószereket találtak egy étterem kerthelyiségében Budapesten, a Stadionoknál péntek délután - közölte Kerekesné Benedek Mária, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj megbízott kommunikációs tisztj

A kommunikációs tiszt elmondása szerint a Hungária körút és a Stefánia út kereszteződésében egy étterem kerthelyiségének földmunkái során találtak több második világháborús robbanószert.

Először egy magyar "42 mintájú" kézigránátfejet, valamint egy nyolc centiméteres könnyű olasz aknavető gránátot találtak. Majd a műszeres átvizsgálás után előkerült még egy orosz repeszromboló gránát, tíz nyolc milliméteres puskalőszer, valamint tíz kilogramm robbanószer maradvány. Ezeket összegyűjtötték és rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállították. Itt később fogják megsemmisíteni a talált lőszereket - mondta Kerekesné Benedek Mária.

A talált robbanószerek miatt nagyjából két órára a Hungária körút belső két sávját és a Stefánia utat lezárták, az éttermet pedig kiürítették. Az útzárat hat óra körül oldották fel - tette hozzá a kommunikációs tiszt.