Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mostantól nem szerencse dolga a túlélés esélye

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mától már nem szerencse kérdése, hogy valakihez baj esetén defibrillátorral felszerelt mentő érkezik-e vagy sem. Miután befejeződött az Országos Mentőszolgálatot támogató "Segíts okosan!" jótékonysági kampány, az ennek révén összegyűlt összeg jóvoltából a szervezet minden járművét ellátják az életmentő készülékkel. Az akció részeként - a korábbi évekhez hasonlóan - meghirdették a mentőállomások versenyét is - derült ki a szervező cég szerdai sajtótájékoztatóján.

Több mint huszonegy millió forint gyűlt össze a március 31-ig tartó kampányban. Az összeget defibrillátor készülékek vásárlására, és az ezeket eddig nélkülöző mentőautók felszerelésére fordítja az Országos Mentőszolgálat.

Az Unilever Magyarország Kft. által forgalmazott és az akcióban részt vett tizenhét különböző márkatermék megvásárlásával bárki segíthette az életmentő készülékekhez szükséges pénz előteremtését: minden termék egy forint támogatást jelentett a mentőszolgálatnak.

A kampány részeként - a korábbi évekhez hasonlóan - ezúttal is meghirdették a mentőállomások versenyét. Az Unilever a termékeladáson kívül további, összesen kétmillió forinttal támogat nyolc mentőállomást, a kedvenc állomásokra a kampány ideje alatt bárki leadhatta szavazatát a program honlapján.

Nyolc kategóriában hirdettek győztest: Encs, Balkány, Gyula, Komló, Mórahalom, Nyírlugos és Székesfehérvár állomása egyenként 250 ezer forinttal gazdagodott. Az összeget eszközvásárlásra, munkahelyi körülményeik javítására vagy korszerűsítésére fordíthatják.

Molnár Kálmán, az Unilever kommunikációs igazgatója az eredményeket ismertetve közölte, hogy az elmúlt három évben összesen 110 millió forint gyűlt össze a kampány segítségével, amiből 170 defibrillátort tudtak vásárolni.

"Mától már nem szerencse kérdése, hogy valakihez baj esetén ezzel az életmentő készülékkel rendelkező mentő érkezik-e segíteni vagy sem" - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

Örömét fejezte ki Mártai István, az OMSZ főigazgatója is, aki szerint a szakmai, emberi és társadalmi összefogás tette lehetővé, hogy megvalósuljanak céljaik.

Magyarországon száz hirtelen halálesetből két-három embert lehet visszahozni az életbe - mondta el az InfoRádiónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Segíts okosan! szervezői egyébként idén először vetették be a jótékonysági program népszerűsítéséhez az online közösségi oldalakat.

Hanganyag: Kálló Izabella