Az amerikai egyház adománya a magyar mozgássérülteknek

InfoRádió / MTI
2011. április 12. 18:36
Újabb 250 kerekes széket adományoz idén az amerikai egyház a magyar mozgássérült embereknek.

Az egyesült államokbeli Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházától idén ismét 250 mechanikus kerekesszéket és egyéb gyógyászati segédeszközt kapnak a magyar mozgássérült emberek. Az Európában is működő egyház már 2010-ben is megajándékozta kerekesszékekkel a szociálisan rászoruló mozgáskorlátozottakat.

Az amerikaiak számára világossá vált, hogy még mindig sokan vannak, akiknek szükségük van ilyen korszerű eszközökre az önálló életvitelhez. A fogyatékos - és főként a kistelepüléseken élő - emberek segédeszköz-ellátása igen alacsony színvonalú. A korszerű segédeszköz hiánya nemcsak az életminőségüket rontja, hanem a mobilitásukat, a társadalmi részvételüket, a munkaerőpiacra való kijutásukat is gátolja.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza az adományozással a szolidaritásra szeretné felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét, hiszen közös összefogás nélkül a fogyatékossággal élők nem tudnának boldogulni - közölte Ignácz Bea, a MEOSZ havilapjának, a Humanitásnak a főszerkesztője