eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nitrittel szennyezett tej miatt haltak meg gyerekek Kínában

Nitrittel szennyezett tej miatt három gyerek meghalt és harmincöt megbetegedett az északnyugat-kínai Kanszu tartományban - közölte pénteken a Hszinhua állami hírügynökség.

A betegek nagy része 14 év alatti gyermek, őket Pingliang város két kórházában kezelik. Az előzetes vizsgálatok szerint azt követően kaptak nitritmérgezést, hogy ittak két, helyi tejgazdaságból származó kannás tejből.

A nitriteket hústartósításhoz használják az élelmiszeriparban.

A két tejgazdaságot lezárták, a vezetőket vizsgálat alá vonták.

A kínai élelmiszer-feldolgozó ipart az elmúlt években számos mérgezési botrány rázkódtatta meg, ami aláásta a fogyasztói bizalmat. A kínai élelmiszerbiztonsági hatóság éppen a múlt héten rendelte el a tejgazdaságok felének bezárását az ágazat rendbetétele, "kifehérítése" érdekében.

A Kínában három évvel ezelőtt kirobbant melaminbotrány világszerte nagy visszhangot keltett. Akkor legkevesebb hat csecsemő halt meg a mérgezett tejportól, és több mint 300 ezren betegedtek meg tőle. Két éve januárjában halálra ítélték azt a férfit, aki 600 tonna mérgező tejport készített, és egy másikat, aki az értékesítést végezte. Egy harmadik, a közvetítő, életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×