Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gázrobbanás egy VII. kerületi lakóházban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két nőt szállítottak kórházba a VII. kerületi Nefelejcs utca egyik lakóházában bekövetkezett robbanás helyszínéről, a detonáció okát még nem tudja a tűzoltóság; a ház életveszélyessé vált, ezért az ott élő hatvan embernek ki kell költöznie.

A robbanás a Nefelejcs utca 19. szám alatti kétszintes lakóház második emeletén, egy udvarra néző 30 négyzetméteres lakásban történt - mondta Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője a helyszínen újságíróknak.

A nagy erejű robbanásban, amelynek pontos okát még nem tudják, a lakás feletti födém is megsérült - közölte a tűzoltóság szóvivője.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a romok között két sérült nőt találtak, őket kórházban ápolják. További sérültekről nem tudnak, de a biztonság kedvéért egy mentőautó a háznál maradt. A robbanásban két lakás vált teljesen lakhatatlanná - tette hozzá.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa beszélt az egyik szomszédos lakás egyik lakójával. Az asszony elmondta, hogy lakásuk konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá.

A robbanás helyszínére érkező kerületi polgármester, Vattamány Zsolt (Fidesz) azt mondta, a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. Huszonkilenc lakás 60 lakója kap ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

Hanganyag: Kálló Izabella