Meddig kell még a sarkvidéki hidegben fagyoskodnunk?

Infostart
2010. december 14. 19:00
Éjszaka futó hózáporokra számíthatunk, hajnalban a főváros külső kerületeiben pedig akár mínusz tíz fokos hideg is lehet - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos. A meteorológus elmondta azt is, hogy hétvégén néhány centiméter friss hó várható, karácsony hetében pedig jelentősen enyhül az időjárás.

Továbbra is metsző északi szél sodorja fölénk a sarkvidéki levegőt, ez pedig tovább rontja a hőérzetünket. Kedden a késő esti órákban mínusz három, mínusz hét fokos hidegnél jóval hidegebbet érzünk majd - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos.

A meteorológus hozzátette: éjszaka Budapest egyes részein futó hózáporokra kell számítani, de jelentős csapadék nem hullik. Szerda kora reggel akár mínusz tíz fok is lehet, és síkosságra számítson az, aki munkába indul.

Szombatig nem várható jelentős mennyiségű csapadék, bár kisebb hózáporok előfordulhatnak. Továbbra is sarkvidéki hideg lesz, és napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Jelentős változás szombattól várható: a sarkvidéki eredetű levegő fölé délnyugat felől nedvesebb és enyhébb levegő érkezik, amelynek következtében több centiméter friss hó várható.

Karácsony hetében az előrejelzések szerint jelentősen enyhül az időjárás, és hat-nyolc fokos nappalokra, illetve fagymentes éjszakákra készülhetünk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást