Csak fél órát élvezik a nők a magas sarkú cipőket

Infostart
2010. december 6. 18:20
A nők átlagosan valamivel több mint harminc percig tudják csak élvezni új pár cipőiket, mert utána már elkezd fájni bennük a lábuk - derült ki egy kutatásból.

Mindössze átlagosan 34 percük van a nőknek arra, hogy kiélvezzék új cipőiket - derült ki abból a brit kutatásból, amelyben 4 ezer, 18 és 65 év közötti nőt kérdeztek meg arról, hogyan viselik új magas sarkú lábbelijüket.

Tízből négy mondta azt, hogy ha bulizni megy, visz egy pótcipőt is, mert az új úgyis letöri a lábát. A megkérdezettek fele vallotta be, hogy egy átmulatott éjszaka után annyira fáj a lába, hogy inkább mezítláb megy haza, sőt tízből egy ott is hagyja a kényelmetlen cipőt, és inkább kölcsönkér egyet.

A nők ötöde bár tudja, hogy az új cipőjében milyen fájdalmak várnak rá, ez nem tántorítja el őket attól, hogy viseljék.

Nagyon sok nő a fájdalmas cipők áldozatául esik, mégis kitartanak az ilyen lábbelik mellett a divat miatt - kommentálta a kutatás eredményét a cipőbetéteket gyártó brit Insolia cég szakértője, aki nevetségesnek tartja, hogy ilyen gyorsan tönkreteszi a nők estéjét egy cipő.

A megkérdezett nők többségének az utóbbi 12 hónapban legalább hatszor fájdult meg a lába a cipő miatt, mégis azt állítják, hogy dacolnak a fájdalommal, mert nagyon jól áll nekik a lábbeli.

Kiderült az is, hogy egy nőnek átlag 18 pár "gyilkos" cipője van, amelynek darabjáért 12 ezer forintnak megfelelő fontot fizetett, ami azt jelenti, hogy összesen több mint 200 ezer forintot költ egy átlagos nő a kényelmetlen lábbelikre.

Tízből nyolc azonban azt mondta, hogy kilenc pár cipője van a szekrényben, amit soha, vagy csak egyszer-kétszer hordott. Harmaduk beismerte, hogy cipőfüggő, ötből egy pedig a többi nőt a lábbelije alapján ítéli meg.