Megnyitják az eplényi síarénát

InfoRádió / MTI
2010. december 4. 15:59
Vasárnap 10 órától megnyitják a bakonyi, Eplény község határában lévő síarénát - tájékoztatta a Nordica Skíaréna Kft. marketing menedzsere szombaton az MTI-t.

Palitz Izabella elmondta: a három különböző nehézségi fokozatú pályán 4,5 kilométernyi hosszan síelhetnek az érdeklődők. Hozzátette: a 10 órakor tartandó nyitásra sajtótájékoztatót is egybehívtak, amelyen az új szezonra elvégzett fejlesztéseikről és a 2011. évi programjaikról beszélnek majd.

A 2006. óta üzemelő eplényi sípályát folyamatosan fejlesztették, s mára azt ország legkorszerűbb sícentruma alakult ott ki - mondta a menedzser. Hangsúlyozta: három csákányos lifttel rendelkeznek, de a tavalyi szezonban már működött az új, négyüléses felvonó is. Kialakították a hóágyúrendszert is, így már negyven hóágyú áll rendelkezésükre, ha szükséges - mondta.

A vendégek kényelmét szolgálja egy 150 személy befogadására alkalmas étterem, s más vendéglátóhely is, valamint négy parkoló, kölcsönző és a snowboard-park is - tájékoztatott Palitz Izabella.

Mint elmondta: Eplényben egyszerre több ezer vendéget tudnak fogadni, s a kezdőknek például zárt oktató terület áll rendelkezésükre.