Narancs riasztás az egész ország területén

InfoRádió / MTI
2010. december 1. 16:56
Narancs riasztást adott ki az egész ország területére ma éjfélig az Országos Meteorológia Szolgálat. Az előrejelzés szerint több órán át ónos esőre kell számítani, néhány régióban 10-20 centiméter friss hó is eshet, a szél pedig kisebb hófúvásokat okozhat. Emiatt citromsárga riasztás lépett életbe Észak- és Közép-Magyarországon, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlon.

Az országos meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint holnap valamivel kevesebb csapadék várható, ezzel együtt magasabb lesz a hőmérséklet és pénteken megint havazásra és ónos esőre lehet számítani.

Budapesten 94 munkagéppel és 450 hómunkással takarítja és szórja az utakat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és az ország közútjain is 12 órás váltott műszakban folyamatosan dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, de így is sok a baleset.

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója arról számolt be, hogy Ferihegyen nem okozott fennakadást a havazás. Mindössze egy Nagy-Britanniából érkező járatot kellett törölni az ottani időjárás miatt.