Afrikai balesetben halt meg a G'Roby alapítója

Infostart
2010. november 25. 12:52
Az ismert magyar kiskereskedelmi cégcsoport, a G'Roby alapítója és névadója november 19-én este tragikus körülmények között elhunyt - közölte a cég.

Gárdonyi Róbert és 21 éves fia Dél-Afrikában túráztak, ahol terepjárójukkal, eddig ismeretlen körülmények között, frontálisan ütköztek egy másik autóval. Mindkét jármű vezetője és egy-egy utasa a helyszínen meghalt.

Gárdonyi korábban rendszeres résztvevője és támogatója volt az afrikai Bamako-ralinak, most azonban saját szervezésben akarták bejárni a kontinens déli országait. A túrához a helyszínen béreltek terepjárót.

A G'Roby cégcsoport vezetését évek óta öttagú igazgatóság látta el, amely az alapító nélkül teljes hatáskörrel működik tovább, halála a cég működését nem veszélyezteti, tudatta közleményében a cég.

A cég 1992-ben alakult, Budán a Margit krt. és Szász Károly utca sarkán nyitották meg az első élelmiszer és háztartási vegyi áru üzletüket, ami mindössze 160 négyzetméteres aszfalt padlós, salgó állványos kis üzlet volt.

Mára hat szupermarketet üzemeltetnek Budapesten, és 2000 óta működik az online rendelés és házhozszállítás, 22 autóval Budapesten és Pest megye nagy részére. A cég egy milliárd Ft körüli forgalmat bonyolít le, és bruttó hat milliárd Ft bevételre tesz szert éves szinten, nyilatkozta a néhai Gárdonyi Róbert a Partnerinfónak.

Az alapítón kívül négy igazgató felelős az áruforgalomért, kereskedelemért, értékesítésért, a számítástechnikáért és a cég gazdaságáért. Az alkalmazottak száma összesen 350 körül van.

Az online áruház 2009-ben "Fair Business" minősítést kapott.