Mit hoz a tél a frontérzékenyeknek?

Infostart
2010. november 23. 18:42
Szerdától hűvösebbre fordul az időjárás, a hét végéig pedig az ország egyes területein összefüggő hótakaró is kialakulhat - mondta az InfoRádiónak Török László meteorológus. Csütörtöktől kettős fronthatás nehezíti az arra érzékenyek életét.

Napsütés, hideg, a hegyekben hózáporok - ez várható szerdán. Éjszaka néhol már fagyni fog, és 5-9 Celsius-fok között alakul majd a hőmérséklet - mondta az InfoRádiónak Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint szerdán hidegfronti hatás érvényesül, ezért jót tehet egy csésze élénkítő hatású tea. Erősödhetnek az ízületi és a görcsös panaszok. A szélre érzékenyeket is megviseli majd ez a nap, erős lesz ugyanis az északnyugati légmozgás.

Csütörtökön kettős fronthatásra kell számítani, ezért mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak időjárás okozta tüneteket. Tovább folytatódik a lehűlés, csapadék eső, havas eső és hó formájában is hullhat.

Pénteken is marad a kettős fronthatás, és tovább esik a hőmérséklet, hajnalban fagyni fog. A napok óta tartó fronthatások miatt sokak szervezete kimerül, amit érdemes fokozott folyadékbevitellel és a napi rutin betartásával pótolni. Ebben a helyzetben nő a türelmetlenség, ingerültség, ezért akik tehetik, pihenjenek többet a megszokottnál.

A hétvégén kiadós csapadékra kell számítani, az ország nagy részén hó és havas eső, keleten viszont eső esik majd. Egyes területeken összefüggő, vastagabb hótakaró alakulhat ki - fűzte hozzá Török László.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást