Még a csapból is csoki folyik majd Szolnokon

Infostart
2010. november 19. 19:34
Csokoládé Fesztivált rendeznek a hétvégén Szolnokon. A debütáló rendezvényre, a mesebeli Gombóc Artúr szavaival élve a kerektől a gömbölyűn át a hegyesig, a keserűtől az édesig minden kedvelt csokoládéfajtát elhoznak a gyártók - ígérte a szervező, aki azt is elárulta, mennyire lesz interaktív a kiállítás.

Amikor megszületett a fesztivál ötlete, még a szervező sem gondolta, hogy ekkora érdeklődés lesz iránta. Molnár Lajos Milán az InfoRádiónak elmondta: szokatlan helyszínen, egy kulturális központban tartják a rendezvényt, és így alkalmuk lesz a csokoládé világáról és kultúrájáról képet adni a látogatóknak. Mégpedig egy interaktív, az egész családnak élményt adó kiállítással.

A szervező arról is tájékoztatott, hogy miként a mesebéli Gombóc Artúr szokta mondani: lesz kerek, hosszúkás, szögletes és gömbölyű csoki, de emellett szeretnék bemutatni például azokat az édességfajtákat is, amelyek élettani hatása a legkedvezőbb a fogyasztóra.

A rendezők betekintést adnak a csokoládé eredetébe, történelmébe, és abba a folyamatba is, ahogy manapság a csoki készül - tette hozzá Molnár Lajos Milán.

Elmondta még, hogy több csokoládé-szökőkút is örvendezteti majd a gyerekeket, viszont a készítésbe nem tudják bevonni az érdeklődőket. Egyrészt a gyártás bonyolultsága miatt, másrészt pedig mert be kell tartaniuk az ÁNTSZ szigorú előírásait. Azonban a közönség így is megismerhet különleges technikákat és praktikákat.

Az első fesztivál tapasztalatait összegezve arra törekszenek majd, hogy legközelebb bővíthessék a rendezvény interaktivitását - ígérte a szervező.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást