Burjánzik a természet a sok eső hatására

Infostart
2010. november 19. 05:45
Bár a hírek a sok eső okozta tájpusztításról szóltak, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy a rengeteg csapadéknak inkább pozitívak a hatásai: a növények burjánzanak, a vadállomány a szokásosnál erősebb, teltebb.

Az idei sok csapadék a természetes környezetben nem okozott károkat, a növényzet profitált az esőzésekből, így nem lehetett kiégett, kisült füves területeket látni nyár végén, mint a korábbi években - mondta az InfoRádiónak a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Lomniczi Gergely kiemelte: burjánzik a természet, hatalmas biomassza képződött az idén. Példaként megemlítette, hogy a tölgyfacsemeték egy métert is növekedtek a szokásos 30-40 centiméter helyett, bár az agresszívan terjedő gyomfajok is jobban tudtak terjedni.

Az apró vadállomány - nyúl, fácán, fogoly - megszenvedte a csapadékos időszakot, de a nagyvadak profitáltak a gazdag növényvilágból. A szarvasbikák testtömege nagyobb a szokásosnál - fejtette ki.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az őszi jó kondíció nagy segítség a téli túléléshez az állatok számára. A hosszú tél jobban megviseli a vadakat, mint a nagy hideg - tette hozzá.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást