Mi jöhet az első hó után?

Infostart
2010. október 26. 17:40
Havazott a Kékestetőn kedden, a sík vidékeken azonban még nem köszönt be a tél. A következő napokban csendes őszi idő várható.

Kedd délelőtt hólepel borította be a Kékestetőt, ahol nulla fokig csökkent a hőmérséklet, újabb havazásra azonban a hét további részében nem kell számítani - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos meteorológus, megjegyezve: a sík vidékeken biztosan nem fog esni a hó.

Már csak azért sem, mert az ország területét még az éjjel elhagyja az időjárást most meghatározó hidegfront, és a következő napokban másféle csapadék sem várható - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos szerint meglehetősen korán érkezett az első hó. Ritkán, de mégis előfordul, hogy a magasabban fekvő területeken már október második felében havazni kezd.

A hét további részének időjárásáról szólva a meteorológus elmondta: délnyugat felől enyhébb léghullámok érik el az országot, így nyugodt, napos idő lesz, a szél azonban időnként megélénkülhet. Éjszaka fagyokra kell számítani.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást