A Coldplay zenéjére lehet a legjobban aludni

Infostart
2010. október 25. 19:20
A legtöbben a Coldplay zenéjére szeretnek elaludni - derül ki egy hotellánc által készített felmérésből. A listán, amelyre a kedvenc "altatóikat" szavazták be a megkérdezettek, a második Michael Bublé és a Snow Patrol dalai követik a britek szerzeményeit.

Könnyebben alszunk el, ha a megfelelő zenét választjuk ki a lefekvéshez - így gondolja a Travelodge szállodalánc felmérésében részt vevők jó része.

A válaszadók 84 százaléka rendszeresen hallgat zenét, amikor ágyba bújuk, negyede pedig úgy alszik el, hogy nem kapcsolja ki az mp3-lejátszóját. Sőt, 13 százalék azt állította, hogy a zene hatására szépet álmodik.

Azt az edinburgh-i alváscentrum munkatársa, Stevie Williams is megerősítette számos kutatásra hivatkozva, hogy a lágy, nyugtató zene javíthatja az alvás minőségét, így megnyújthatja az alvással töltött időt és segíthet gyorsabban álomba merülni.

A felmérést, amelynek során a megkérdezettek a Coldplayt választották az alvást leginkább segítő zenének, két év után ismételték meg. 2008-ban is a brit zenekar került az első helyre.