Rettegésben tartják Knutot a "barátnői"

Infostart
2010. október 21. 13:19
Nem jönnek ki Knuttal, Németország kedvenc jegesmedvéjével a vele együtt élő nőstények. A német lapok szerint a társak zaklatják a hírességet.

A Bild szerint Knut egy rakás szerencsétlenség: a hároméves jegesmedvét rettegésben tartják a vele élő nőstények. A Süddeutsche Zeitung is megírta, mi zajlik a berlini állatkertben: a szerző szerint a hím, ahelyett, hogy élvezné az életet három partnere oldalán, egy sarokba bújva tölti a napjait.

Több hete, hogy a négy jegesmedvét összeköltöztették, így Knut az anyjával, Toscával, valamint Nancyvel és Katjuschával osztozik a területén. A gondozók remélték, hogy a négy állat idővel összemelegedik, ám egyelőre úgy néz ki, hogy nem képesek kijönni egymással.

Nemcsak beszámolók, hanem az internetre feltöltött videó is bizonyítja, hogy a nőstények zaklatják Knutot: a felvételen Katjuscha támad a hímre, amely kölyökkorában arról vált híressé, hogy gondozója maga etette és nevelte fel, miután az anyja nem volt hajlandó gondoskodni róla.

Gondozója szerint azonban szó sincs arról, hogy a három nőstény terrorizálja Knutot. Heiner Klos ugyanakkor elismerte, hogy kisebb összezördülések előfordulnak, ami csupán azt jelzi, hogy a négy állat még nem szokta meg az együttlétet.

"Knut még nem felnőtt hím és nem tudja, hogyan vívja ki a többiek tiszteletét, de napról napra fejlődik így a probléma idővel el fog múlni" - tette hozzá Heiner Klos.