El lehet felejteni a miniszoknyát - a férfiakat nem a nők lába érdekli!

Infostart
2010. október 3. 17:17
Nem miniszoknyával lehet férfit fogni - állítják ausztrál kutatók, akik azt vizsgálták, a nők melyik testrészét nézik meg leginkább a férfiak. Meglepő eredmény született.

A szép hosszú láb helyett a formás kar az, amely vonzza a férfitekintetet - legalábbis ez derül ki a sydney-i University of New South Wales egyetem vizsgálatából, amelyben ausztrál és kínai önként jelentkező férfiakat kértek meg arra, hogy nézzenek meg 96, 20 és 49 év közötti nőről készült videót.

A kutatók azt kérték a férfiaktól, hogy értékeljék a hölgyeket a külsejük alapján. Az eredmények azt mutatták, hogy a legvonzóbbnak azokat a nőket tartották, akiknek hosszú, formás karjuk volt.

A csípő- és a derékméret is fontos volt az értékelésnél, valamint a testsúly és az életkor, de a lábhossz és a mellbőség nem különösebben. A kutatás vezetője elmondta: a vonzó test titka, hogy megfelelő kombinációban vannak meg a külső jellegzetességek. Robert Brooks szerint a méretek elárulják a megfigyelőnek, hogy az illető egy potenciális barát, egy hosszú távú kapcsolatra is kész partner, vagy esetleg komoly "szexuális versenyző".

Az eredmények azt tükrözik, hasonlóan vélekednek az ausztrálok és a kínaiak a vonzó nő kritériumairól, vagyis ebben a kérdésben eltűnnek a kulturális különbségek - tette hozzá a professzor.