Két mentőautó is elakadt a sárban

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 17. 15:02
Két mentőautó is elakadt a folyamatos és heves esőzés okozta sárban pénteken Százhalombatta külterületén, útban egy betegért, az ellátásra szoruló nőt végül mentőhelikopter vitte kórházba - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál elmondta: péntek reggel egy Százhalombatta környéki kis házban élő 60 év körüli nőhöz hívtak mentőt, ám a helyszín közelében kiderült, hogy a szilárd burkolatú úttól körülbelül egy kilométerre lévő épülethez csak a szántóföldön át lehet eljutni.

A mentőkocsi szinte azonnal belesüppedt a felázott talajba, így annak személyzete gyalog, a sárban térdig gázolva indult tovább, hogy mielőbb lássák a beteget, s megtudják, milyen állapotban van - tette hozzá a szóvivő.

Mint mondta, azonnal a helyszínre küldtek egy négykerék-meghajtású, úgynevezett terepjáró mentőautót is, de a szántóföld közepén az is elakadt. Időközben kiderült, hogy a nő állapota nem súlyos, ám kórházba kell szállítani, ezért a lakásban lévő mentősök "szervezésbe" kezdtek. Mentőhelikoptert hívtak, amely az épület túloldalán végül le tudott szállni, majd egy budapesti klinikára vitte az asszonyt.

Töttős Györgyi, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI érdeklődésére a nem mindennapi esetről elmondta: a sárban elakadt két mentőautó kihúzásával az érdi tűzoltók is hiába próbálkoztak, így egy darut is odarendeltek, ám végül egy munkagép segítette szilárd talajra az összes járművet.